Wie zijn we?

Inge Aelbrecht

2007 Master in de kinesitherapie
2008 Zwangerschapsbegeleiding
2009-2010 Interuniversitaire opleiding bekkenbodemreëducatie
2010 Ademhalingskine volgens methode van Postiaux
2010-2014 Relaxatietherapie
2012-2013 Autogene drainage (ademhalingskine)
2014-2015 Manuele therapie
2015-2017 Draagconsulent I en II

Ik ben in 2007 afgestudeerd als master in de kinesitherapie. De eerste jaren heb ik ervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen, rusthuis en bij collega’s met een eigen praktijk. In 2010 ben ik stap voor stap met mijn eigen praktijk gestart in Malderen. Op het huidige adres heb ik de ruimte en de mogelijkheden om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Al tijdens de opleiding ging mijn interesse uit naar bekkenbodemreëducatie en perinatale kine. Mensen met intieme problemen (stoelgang, urine, seksueel) kunnen helpen, hen van het probleem af helpen, geeft een enorme voldoening.

Gespecialiseerd in verschillende technieken, meer informatie nodig?

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen mijn verschillende specialisaties, volg ik op zeer regelmatige basis bijscholingen.

Om zwangeren met bekkenpijn beter te kunnen helpen, ben ik een opleiding gaan volgen bij Cecile Röst. Meer info hierover kan je vinden op rosttherapy.com. Ondertussen zijn er ook andere bijscholingen bijgekomen door oa Annelies Pool.

De opleiding tot draagconsult ben ik gaan volgen omdat ik een oplossing zocht voor het dragen van kinderen door mensen met bekkenpijn. Een maxicosi is handig maar daarmee draag je al het gewicht aan 1 zijde. Met draagdoeken en draagzakken heb je dat probleem niet. Je verdeelt het gewicht. Dragen is niet alleen handig bij mensen met fysieke problemen, het is ook gewoon leuk voor iedereen.

Sam De Buyzer kine

Sam De Buyzer

Ik ben een jonge kinesitherapeut met een passie voor sport en revalidatie. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. In juni 2019 behaalde ik mijn diploma binnen de specialisatie voor neurologische aandoeningen. En in 2020 heb ik een opleiding manuele therapie afgerond.

Als kinesitherapeut ben ik zeer gemotiveerd om mijn klinisch handelen verder te ontwikkelen en tracht ik bij te blijven met de meest recente ontwikkelingen op het gebied van revalidatie. Ik kijk er naar uit om een goed onderbouwde therapie te geven met een evenredige aandacht voor de menselijke kant.